Det frivillige beredskab
Opgaver
Når man er frivillig og del af det frivillige støttende beredskab i Beredskab Fyn, så har man nogle konkrete opgaver:
- Være behjælpelig ved klimahændelser, herunder opsætning at vandbarriere, watertubes og pumpeopgaver.
- Forpleje personel ved øvelser og indsatser.
- Indkvartering af borgere, når behov opstår.
- Kørsel med partikeltrailer – en trailer, hvor brandfolk kan få et bad på indsatsstedet.
- Kørsel med luftbank – en trailer, hvor man ude på indsatsstedet kan påfylde luft i røgdykkerflasker.
- Kørsel med lysbil – en bil, som kan oplyse et indsatsområde med diverse lysmateriel.
For at kunne udføre disse opgaver er det nødvendigt, at man får oplæring og uddannelse i opgaverne. Uanset ens kendskab til beredskabet og uddannelse, så er en lokal uddannelse i Beredskab Fyns materiel og arbejdsgange nødvendig for at kunne være frivillig. Derfor er det ikke et krav, at du har kendskab til beredskabet, blot at du har lyst og vilje til at lære nyt, og at være del af et fællesskab, hvor man giver en hjælpende hånd, hvor der måtte være brug for det.
4 frivilligstationer
Det frivillige støttende beredskab har baser fire forskellige steder i dækningsområdet:
Hvordan bliver jeg frivillig?
Lige pt. er Beredskab Fyn i gang med at gentænke det frivillige beredskab, hvorfor vi pt. ikke optager nye frivillige. Du kan her udfylde en formular, hvis du ønsker at vi tager kontakt til dig, når vi igen optager frivillige i Beredskab Fyn.
Hvilke uddannelser skal jeg som frivillig have?
Når man melder sig som frivillig i Beredskab Fyn, skal man som start skrive kontrakt med Beredskab Fyn, således man kender vilkår, hvad der forventes af dig som frivillig, regler, samt at man bliver ulykkesforsikret hos Beredskab Fyn, når man deltager i øvelser, undervisning og indsatser.
Der forventes som start, at man får et 12 timers førstehjælpskursus, medmindre man har et i forvejen, som er gyldigt. Herudover skal man have et hygiejnebevis, således man kan hjælpe ved forplejningsopgaver, hvis behovet opstår.
Der afholdes kursusdage i dette 2 gange årligt, og er adgangsgivende til basisuddannelse, som er en grundlæggende uddannelse, som er nødvendig at få. Herefter kan du specialisere og uddanne dig i de opgaver som du finder spændende, inden for de opgaver frivillige skal løse.