Gå til indhold

S!RENEN


Et nyt varslingssystem

S!RENEN er et varslingssystem, som er lanceret af Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet. Med S!RENEN kan politiet eller andre myndigheder udsende advarsler til borgerne i et givent fareområde via borgernes mobiltelefoner. Disse advarsler sendes dog kun ud i tilfælde af en akut situation af livstruende karakter for et større antal mennesker. Derfor vil langt de fleste danskere kun vil modtage en advarsel fra S!RENEN én gang om året - nemlig ved den årlige sirenetest første onsdag i maj. 

Teknologien bag S!RENEN kaldes ’cell broadcast’. Det fungerer sådan, at mobilselskabernes telemaster transmitterer advarsler via et envejs-radiosignal til mobile enheder i det område, som politiet har markeret som farligt. Alle nyere mobiltelefoner kan modtage advarsler via S!RENEN. Man skal ikke downloade en app eller tilmelde sig, men man skal sørge for, at styresystemet på telefonen er opdateret. Det er ikke muligt at slå advarsler fra S!RENEN fra på sin mobil.

Er telefonen tilsluttet et head se, vil lyden blive reduceret i head settet. Det samme er tilfældet, hvis telefonen er løftet op til øret. 

Ring ikke 1-1-2, politi eller brandvæsen, fordi S!RENEN afgiver signal. 

Har du spørgsmål, eller vil du blot vide mere? Besøg da sirenen.dk